Aalst carnaval 2012

Op zondag trekt de grote carnavalstoet door de straten. Jaarlijks komen hier tienduizenden mensen uit heel Vlaanderen op af. De deelnemende groepen komen uitsluitend uit Aalst en maken jaarlijks nieuwe kostuums en nieuwe praalwagens. Er is een maximum van 70 officiële carnavalsgroepen.

De thema’s die gebruikt worden zijn lokaal, nationaal en internationaal. Tijdens de zondagstoet lopen ook niet-ingeschreven losse groepen mee.

Uiteindelijk rijden er meer dan 200 wagens in mee wat een ongelofelijk aantal is. De wagens en de groepen worden beoordeeld door juryleden, die zich verspreid over de omloop opstellen.

Op maandag wordt de maandagstoet georganiseerd. De stoet, die eigenlijk hetzelfde is als de zondagstoet, heeft toch zijn eigen sfeertje.

Aalst

Dinsdag trekt de Stoet van de Voil Jeanetten door de stad. Hierin lopen mannen verkleed als vrouwen met als attributen een vogelkooi (voegelmoit) met een haring (eirink), valse borsten (tetten), korsetten (korseis), een bontjas (velle frak), een versleten paraplu (paraplie) en een kinderwagen (kinjerkoesj). Deze traditie komt verder uit de geschiedenis van Aalst. Mensen waren te arm om een prachtig carnavalskostuum te kopen of te maken. Daarom deden de mannen oude en versleten kledij van hun vrouw aan.

Advertenties

2 gedachten over “Aalst carnaval 2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s